Tips voor nerveuze chauffeurs

De openbare weg, een gevoel van vrijheid en geen bussen meer; voor sommige mensen kan het opwindend zijn om hun L-platen op en in de bestuurdersstoel te krijgen. Maar voor anderen is de gedachte eraan voldoende om ze in het zweet te laten uitbreken.

Als u een van deze mensen bent, volgen hier enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om u te kalmeren en uw test binnen de kortste keren klaar te maken.

1. Leer uw auto van binnen en van buiten kennen

Zodra u de bediening van uw auto onder de knie heeft, voelt u zich comfortabeler in het rijden. Dus zit erin en leer wat elke hendel, pedaal en knop doet. Dit zorgt ervoor dat u niet in paniek hoeft te zoeken naar de juiste ruitenwissers, lichten of verwarmingsregelaars wanneer u ze de volgende keer nodig heeft. U moet ook de motorkap optillen en de basiswerking van de motor leren, inclusief wat en waar het volgende is: remvloeistofreservoir, peilstok, olievuldop, motorkoelvloeistofreservoir en ruitensproeierreservoir – alles waar u over zou kunnen worden gevraagd het rijexamen.

2. Overweeg de frequentie van je lessen

Het is geweldig als je een vriend of familielid vindt die bereid is je mee uit te nemen, maar als je alleen op officiƫle rij-instructeurlessen vertrouwt, plaats ze dan niet te veel uit elkaar. Lessen zijn duur, maar een uur rijden per week is misschien niet genoeg om u een comfortabel gevoel te geven elke keer dat u achter het stuur kruipt. Het is veel beter om in plaats van een test enkele uren in een week te doen. Sommige rijscholen bieden speciale intensieve weekcursussen aan voor nerveuze chauffeurs, met een test aan het einde, die de moeite waard zijn om te onderzoeken.

3. Kies de juiste instructeur

Bij het leren autorijden is het belangrijk om vanaf het begin veilig en zelfverzekerd te leren autorijden, zonder slechte gewoonten op te pikken. Het is handig om lessen te krijgen van familie en vrienden, maar ze moeten ouder zijn dan 21 jaar, drie jaar een rijbewijs hebben en gekwalificeerd en verzekerd zijn om het voertuig waarin je leert te besturen. Gekwalificeerde rij-instructeurs zijn speciaal opgeleid en hebben veel ervaring en kennis. Ze laten je niet op een gevaarlijk punt komen en onthouden dat hun voertuigen dubbele bedieningselementen hebben, een ontspannende gedachte op zich.

Als je je theorie nog niet gehaald hebt, dan moet je beginnen met oefenvragen theorie auto en verkeersborden uitleg vinden.