TIPS OM UW CREDITCARD EN BANKPAS VEILIG TE HOUDEN

Geniet van het gemak van winkelen met goedkopere creditcards of bankpas, in de gemoedsrust dat uw kaart en geld altijd veilig en beveiligd zijn.

Online winkelen en geldbeheer worden voor veel mensen steeds gebruikelijker. Maar naarmate we onze creditcards steeds meer gebruiken om dingen te kopen en betalingen te doen, neemt ook kaartfraude toe ondanks verbeterde technologie en beveiliging.

Gelukkig is er genoeg dat u kunt doen om uw ics creditcards en geld veilig te houden.

Met Lock, block, limit ® kunt u de controle houden over hoe uw creditcard wordt gebruikt – deze vergrendelen tegen internationale betalingen en contactloze kaartbetalingen, deze blokkeren voor contante voorschotten en een limiet instellen per transactie.

En u kunt uw CommBank-betaalpas ook vergrendelen, blokkeren.

Het helpt om uw transactiegeschiedenis regelmatig in NetBank of de CommBank-app te controleren, zodat u zo snel mogelijk op eventuele fraude kunt reageren.

Hier zijn enkele andere stappen die u kunt nemen om uw kans te verkleinen dat oplichters uw informatie te pakken krijgen.

Online

Zoek tijdens het online winkelen naar een vergrendeld hangslotpictogram in de werkbalk en ‘https’ in het adres van een website.

Registreer u voor NetCode-beveiliging als u dat nog niet heeft gedaan. We kunnen een direct, tijdgevoelig wachtwoord naar uw mobiel of beveiligingstokenapparaat sturen dat u nodig heeft om bepaalde transacties te voltooien.

Houd uw antivirussoftware up-to-date.

Als u een openbare computer gebruikt, vermijd dan het invoeren van privégegevens zoals uw creditcardgegevens, aangezien sommige hackers mogelijk malware hebben geïnstalleerd om uw persoonlijke gegevens vast te leggen. Zorg ervoor dat u de computer niet onbeheerd achterlaat, log uit bij alle accounts waarbij u inlogt en weiger om details op te slaan.

Wees voorzichtig met het klikken op hyperlinks in onbekende e-mails.

Geef uw persoonlijke gegevens niet aan iemand die contact met u opneemt met een voorstel dat betrekking heeft op een transactie. Als u bijvoorbeeld door iemand wordt gemaild of via sociale media wordt gecontacteerd, moet u de bedrijfsnaam achterhalen en het bedrijf onderzoeken voordat u persoonlijke gegevens overhandigt.