De slimste mensen in de wereld zijn aan het nadenken om energie te besparen in de meeste woningen over de wereld, waar wordt er naar gekeken?

De slimste mensen in de commerciële vastgoedsector zijn het erover eens – als we de energie-efficiëntie in gebouwen echt goed regelen met behulp van slimme bouwtechnieken, kunnen bedrijven zoveel geld besparen dat er weinig behoefte is aan zonnepanelen of windmolens. Hoewel de meeste deskundigen nog steeds een groot voorstander zijn van deze alternatieve energiebronnen, zijn ze het erover eens dat extreme energie-efficiëntiemaatregelen zeer dramatische positieve resultaten kunnen hebben.

  1. Aan de andere kant zijn er steeds meer mensen die ontgoocheld raken over de energiezuinigheidsbeweging. Het is niet zo dat ze tegen het idee zijn.
  2. Het lijkt gewoon een “alles of niets” propositie, en een van de belangrijkste aspecten van slimme bouwtechnologieën is de impact die ze kunnen hebben op de werking en de veiligheid van bewoners en op de energie-efficiëntie – die zonnepanelen en windmolens niet bieden. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan informatie op deze site.

Waarom is de wereld zo snel aan het veranderen? En veranderen gebouwen met ons mee?

In onze wereld van gebouwen, een wereld die ons elke keer raakt als we een kantoor, winkelcentrum, school of sporthal binnengaan, en een omgeving die een grote mate van operationele ondersteuning vereist, waarom zouden we de operationele voordelen, de financiële en menselijke productiviteitsmogelijkheden en de veiligheid/tevredenheidspotentiaal van huurders van intelligente, aangesloten, hoogperformante slimme gebouwen volledig negeren?

Deze nieuwe generatie van slimme gebouwen, waarbij een IT-infrastructuur bovenop een gebouw wordt gelegd en elk elektromechanisch apparaat IP-geactiveerd is en verbonden is met de mogelijkheid om gegevens te verzenden en gecontroleerd te worden, kan zorgen voor energiebesparing en een hele hoop meer.

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan energiezuinige woningen

Het concept van gecentraliseerde portfoliocontrole met een drastisch herontworpen workflow, in combinatie met geavanceerde gegevensanalyse en visualisatie, kan een gelijke (zo niet grotere) impact hebben op de operationele en huurderstevredenheid van een gebouw bij het vergelijken van energie-efficiëntie en -besparingen.

  • Gebouweigenaren geven veel om de kosten van het runnen van een gebouw. Als deze geavanceerde concepten en technologieën de exploitatiekosten aanzienlijk kunnen verlagen, waarom zouden we dat dan niet benutten? Deze details moeten worden opgenomen in de algemene strategie bij de kostenverantwoording van de aanpassing van bestaande gebouwen.
  • Het is zinvol om naar elk aspect van deze intelligente en slimme gebouwen te kijken. Ga door de voordeur met energie-efficiëntie, maar daar blijft het niet bij; operationele efficiëntie en tevredenheid van de huurders maken de volledige rechtvaardiging voor het doen van slimme investeringen in gebouwen compleet.

Er zijn nog meer manieren waarop huiseigenaren energie en veiligheid kunnen toevoegen aan een woning

Een klein, maar interessant voorbeeld van deze aanpak is het beheer van brandblussers. Ondanks dat er meer technologie in een iPhone zit dan bij de eerste ruimtelancering, blijven we elke maand op elke vierkante meter van onze gebouwen lopen op zoek naar een brandblusser met een klein papieren kaartje eraan en een gat om te slaan. Met een aantal vrij eenvoudige slimme bouwtechnieken kunnen we die brandblussers aansluiten op een netwerk en ze in real time monitoren, zonder dat er een financiële investering in de toekomst nodig is.